Salves eerste kunstenaar in LekArt Air

Direct nadat wij de sleutels van de Artist in Residence ontvingen nam kunstenares Salves van der Gronde intrek in de Air. Afgelopen september maakte Salves deel uit van Lek Art Talent op Werk aan het Spoel. Ze exposeerde daar onder andere haar poort die bovenaan de trap op Zuid stond. Salves is terug om nieuw werk te ontwikkelen.

“Werk aan het Spoel is een inspirerende plek. Het apocalyptische gevoel door historie die op die plek heeft afgespeeld en met de mooie vormgeving en natuur heeft het ook iets wonderlijks. Dat zie ik ook terug in de digitale wereld van de videogames. Nu is het mijn plan tijdens de residentie deze fictieve wereld naar de realiteit te brengen. Het water bij Werk aan het Spoel nodigt uit tot een drijvende sculptuur”.

Salves neemt haar eigen ervaring als kind peddelend in een rubberbootje mee in de fantasiewereld van de games. Hoe dit werkproces eruit gaat zien, gaan we meemaken tijdens haar verblijf in de Air op Werk aan het Spoel. Indien de geldende Corona-maatregelen het toelaten zullen we het resultaat van Salves haar werkperiode op gepaste wijze presenteren.