Sarah Prescimone maart 2022

Profielfoto (002)

Shape the movement – the body as an ecosystem.
Vind je eigen manier om een bewegend lichaam op papier vast te leggen

De Siciliaanse maker en performer Sarah Prescimone verblijft de hele maand maart als Artist in Residence op Werk aan het Spoel. Prescimone onderzoekt tijdens haar verblijf de thematiek van ‘het lichaam als ecosysteem’. Een vraag die haar bezig houdt is: Hoe kan een bewegingsfrase ontstaan vanuit de vergelijking tussen menselijke lichaam en natuur?

Prescimone studeerde in 2017 af aan de choreografische afdeling van Fontys. Sindsdien is ze verbonden aan Makershuis Tilburg. Tijdens haar choreografische studie bij Fontys ontdekte Prescimone een fascinatie voor de wereld van de extremiteiten. Dit leidde tot een reis binnen het rijk van Butoh en Braziliaans Jiu-Jitsu. Ze is op zoek naar verborgen emoties, verloren herinneringen en vergeten karakters. Het ‘dans’ambacht bestaat voor Sarah uit het aan de oppervlakte laten verschijnen van fragiele bewegingen van binnenuit.

De choreografe nodigt kunstenaars uit om tijdens haar periode als Artist in Residence in gesprek te gaan en te experimenteren vanuit verschillende kunstperspectieven. Op deze manier wil ze een performance creëren die verbonden staat met de natuurlijke omgeving om ons heen en de natuur op Werk aan het Spoel in het bijzonder. Tijdens verschillende sessies en workshops kunnen de bezoekers Sarah’s werk leren kennen. Aan het einde van de residentie zal er een performatieve presentatie plaatsvinden.

Sarah Prescimone organiseert op 12 maart en 21 maart van 10:00-13:00 uur een workshop ‘Shape the movement – the body as an ecosystem’. Daarin creëert ze de mogelijkheid om als kunstenaar een eigen manier te vinden om een bewegend lichaam op papier vast te leggen. Kosten € 25. Locatie Atelier op Werk aan het Spoel. Bij interesse mail naar sarah.prescimone@gmail.com.