Vogelverzenwandelingen

Dichters en vogelaars opgelet! Vlak voor corona verscheen er in Culemborg een unieke vogelgids. In plaats van een plaatje en een soortomschrijving bevat ‘Houtschilds beknopte vogelverzenveldgids’ steeds per vogel een tekening in Oost-Indische inkt en een gedicht. Voor deze bijzondere veldgids hebben de voormalig stadsdichter Marco Houtschild en de Culemborgse beeldend kunstenaar Rop Philippi de krachten gebundeld. De gids bevat 64 pentekeningen en 70 gedichten. De bundel is bijzonder vormgegeven door grafisch vormgever Hans Bassa.

Nu het weer mag maken de beide kunstenaars met geïnteresseerden een ‘vogelverzenwandeling’ door de Culemborgse uiterwaarden. Er zullen ter plekke vogels worden gespot en bijbehorende gedichten worden voordragen en toegelicht. Iedereen is welkom!

Wanneer?

  • Zaterdag 20 en zondag 21 november 2021. Beide dagen om 14.00 uur. Na een korte inleiding met koffie/thee duurt de wandeling ongeveer anderhalf uur.
  • Een expositie van vogeltekeningen is te zien in het Bomvrij Gebouw Noord op Werk aan het Spoel.

Waar?
Bomvrij Gebouw Noord, Werk aan het Spoel, Goilberdingerdijk 40, Culemborg
Entree gratis
Meedoen aan de ‘vogelverzenwandeling’ is gratis. Aanmelden is niet nodig, wel een coronatoegangsbewijs. Trek stevig schoeisel aan. En als je een verrekijker hebt, neem die dan mee!
De bundel is te koop voor € 17,50. Meer info Marco Houtschild
Tevens zijn er (originele) tekeningen (€ 75,00) te koop. Meer info Rop Philippi