SPOEL – 3 september 13.00 – 19.00 uur

SPOEL-festival_WahS

Het SPOEL festival is het meest laidback festival van Nederland. SPOEL biedt een topprogrammering in een relaxte sfeer in het landart landschap van Werk aan het Spoel. Nazomeren op fietsafstand, samen met je vrienden en je buren. Zo hou je het vakantiegevoel langer vast. En, voor kinderen is er ook het nodige te doen. Toegang is gratis. Dit is SPOEL.

De bijdrage van LekArt aan het SPOEL festival

 

 

TiNaNiNaNi
Na hun succesvolle optreden in december 2022 zijn Ari Peterse (mimespeler), Kamee Frieling en Suze Vonk (twee dansers) terug op Werk aan het Spoel. TiNaNiNaNi gaan in hun bewegingstheater een dialoog aan met de natuur. We zijn in botsing met de natuur, alleen laat de natuur zich niet temmen, evenmin als de mens.
Zij spelen om 13:00 uur op het terrein van Noord.

Ab Marte
Dit is de laatste dag dat het werk van Ab Marte is te bewonderen. Met zijn levensgrote installaties gemaakt van o.a. plastic afvalzakken, styrofoam, latex, kit en pur worden begrippen weergegeven zoals hebzucht, wreedheid, angst en ijdelheid. Op SPOEL zijn de werken 'Salto Mortale', 'Daar kun je mee thuiskomen', 'Money makes the rules' en 'Hollandse Nieuwste' te zien in het Atelier van Bomvrij Noord.

Lotte Zuidema
Haar draaiende kunstinstallatie chaOrde Reflect, geeft voor Lotte Zuidema de meest fysieke vorm van chaos en orde weer. Pak op SPOEL een koptelefoon bij dit kunstwerk en laat je leiden in meditatie door een persoonlijke ontdekkingsreis van deze twee elementen. ChaOrde is te zien op het plein bij Bomvrij Noord.

Nienke Jorissen
De film Waterwezen van Nienke Jorissen zinspeelt op al de mythische personificaties die de mens bij de rivier bedacht, zoals Waternimfen, selkies en meerminnen, om dát wat ze niet begrepen te kunnen bevatten. Verhalen die van generatie op generatie zijn overgedragen. Jorissen stelt dat mensen zich herkennen in water, omdat ze zelf ook voor een groot deel uit water bestaan. Met deze film duiken we letterlijk en figuurlijk in de diepte van de rivier en leren we haar én onszelf wat beter kennen. De film is doorlopend te zien in de eerste ruimte van het Atelier in Bomvrij Noord.