Terugblik: Summer School met Liz Wells

WhatsApp Image 2022-07-20 at 8.05.37 AM
Kunstenaar Marie-José Jongerius (l) met Liz Wells (r).

 

Op dinsdag 19 juli was de Britse kunsthistoricus, emeritus hoogleraar en curator Liz Wells te gast bij LekArt bij Werk aan het Spoel in Culemborg. Wells heeft veel tentoonstellingen en publicaties op haar naam over landschap en beeldende kunst en decennialang was de Britse kunsthistoricus een van de sleutelfiguren van het internationale netwerk Land Water and the Visual Arts. Dit netwerk is tevens in september te gast op het LekArt Festival met een hybride symposium.

Afgelopen dinsdag kwam Liz Wells echter voor werk- en netwerkbesprekingen naar Werk aan het Spoel, waarbij zij diverse kunstenaars uit het binnen- en buitenland heeft ontmoet. De kunstenaars hebben allemaal uitgebreid met Wells kunnen praten over hun werk en projecten. Op deze manier laat LekArt zien een waardevolle bijdrage te kunnen leveren aan het verbinden van de Nederlandse kunstscene aan het internationale netwerk.

De kunstenaars konden naar eigen zeggen wel de hele dag doorpraten met Wells en hebben veel inhoudelijke feedback en technische adviezen gekregen. Dat de Britse kunsthistoricus nog altijd aan de lopende band boeken en presentaties over kunst produceert, werd nogmaals bevestigd toen bleek dat zij het werk van de aanwezige kunstenaars maar al te goed kent. Zo kijken alle partijen met een bevredigend en geïnspireerd gevoel terug op deze dag.

Kunstenaar Marie Julia Bollansée (l) met Liz Wells (r).